عوامل محیطی:
نقش عوامل محیطی را نباید نادیده بگیریم. بدین معنی که پرورش در خانوادهای که در آن مردان روابط فرا زناشویی متعدد دارند و زنان در این خانواده از بیوفایی مردان رنج میبرند و شاکی هستند و مدام به شکل کلامی و غیر کلامی ابراز میکنند که همه مردان بیوفا هستند، سبب پرورش دخترانی میشود که به مردان بدبین هستند در واقع بدبینی جهیزیه آنها به زندگی مشترکشان است.
شخصیت والدین:
شخصیت پدر همچنین نقش اساسی و مهمی در نگرش یک دختر به مردان دارد. دختری که شاهد دعوا و زد و خورد پدر و مادر به دلیل بیوفایی پدرش است و همیشه مادرش را قربانی تصور میکند. در همان دوران کودکی تصمیم میگیرد (به صورت ناخودآگاه) که در آینده به سرنوشت مادرش دچار نشود. در نتیجه حساس و بدبین خواهد شد و مدام همسرش را کنترل میکند.
نبود ارتباط عاطفی با مادر:
ارتباط عاطفی اولیه دختر با مادرش، تعیینکننده نگرش دختر به خودش خواهد بود. دختر در سه سال اول تولد از طریق همانندسازی با مادرش هویت خودش را کسب میکند. چنانچه مادر به دلیل سفر یا بیماری یا اشتغال و... نتواند حضور فعال و با کیفیتی در تامین نیازهای عاطفی و جسمی فرزندش ایفا کند کودک آسیب میبیند. در واقع، برداشت ناخودآگاهش این است که دوست داشتنی نیست و این برداشت در دوران بزرگسالی به ویژه در روابط عاطفی نزدیک با همسر، خودش را نشان خواهد داد؛ بدین معنی که همسرم مرا دوست ندارد پس بیوفایی خواهد کرد. ترس رها شدن از سمت همسر، سبب کنترلگری شدید میشود تا از این طریق همسرش را نگه دارد.
نداشتن الگوی مناسب:
رابطه والدین با یکدیگر تاثیر مهمی در نگرش فرزندان به روابط زناشویی دارد. دختری که شاهد رفتار مادری کنترل گر است و الگوی مادر را قبول دارد احتمالا در زندگی زناشویی مشابه مادر عمل خواهد کرد.
تجربه شکستهای عاطفی:
یکی دیگر از دلایل بدبینی به همسر، شکست عاطفی در روابط عاطفی قبلی است که شامل تجربه قبلی طلاق به دلیل بیوفایی همسر یا قطع شدن یک رابطه عاطفی به دلیل بیوفایی طرف مقابل است.
بیوفایی همسر:
یکی دیگر از دلایل بدبینی زنان، بیوفایی شوهر است. حتی یک بار بیوفایی به زن میتواند سبب بدبینی او شود. بیتوجهی هر مردی به همسرش، از نظر عاطفی و جنسی نیز میتواند سبب بدبینی خانم شود. همچنین کمیت و کیفیت رابطه یک مرد با زنان دیگر در محیط اجتماعی میتواند سبب برانگیخته شدن حساسیت و بدبینی در یک زن شود.
راهکارهایی برای رهایی از بدبینی همسر
راهکارهایی که برای رهایی و درمان بدبینی مناسب است بستگی به دلیل بدبینی دارد. اگر دلیل بدبینی بیوفایی شما است باید از راهکار جبران افراطی استفاده کنید. بدین صورت که تمام راههایی را دنبال کنید که همسرتان را به یقین میرساند؛ مثلا اجازه دهید هر طور که مایل است شما را کنترل کند و در مقابل شما صبور باشید تا زمانی که او به اعتماد برسد. همچنین سعی کنید توجه و حمایت عاطفی به مقدار بسیار زیاد به همسرتان داشته باشد. به نوع نگاه و توجه خودتان به زنان دیگر توجه کنید و سعی کنید در نوع روابطتان با همکاران خانم و... تجدید نظر کنید؛ به صورتی که همسرتان متوجه این تغییر شود.
اگر دلیل بدبینی همسرتان به زندگی گذشتهشان و دوران کودکی خود مربوط باشد حتما باید توسط یک مشاور متخصص تحت روان درمانی قرار گیرد.